Bozicni broj lista Franjinim stopama
Datum: 16. prosinca 2020.

Podjeli s prijateljima

Božićni broj lista Franjinim stopama

Poštovani čitatelji, pred Vama je još jedno božićno izdanje lista Franjinim stopama! U ovom nam broju o božićnim temama pišu naši fratri: fra Ante Marić, fra Antonio Musa i fra Zlatko Ćorić; naše svjetovne franjevke: Ivana Mikulić i Marija Zelenika, i framaš Luka Slišković.

Pročitajte zanimljiva razmišljanja i priče: što bi bilo savršeno božićno veselje za sv.Franju, koja je razlika između čekanja i iščekivanja, kako se Marija pripremala za Božić, kako se Božić rodio u Chicagu prije 25.12., što je ovog Božića drugačije i što bi bilo „štalično stanje naše duše“.

U standardnoj rubrici o obitelji fra Mladen Rozić iznosi kako se obitelj treba suprotstaviti današnjem kaosu. Donosimo i vijest iz bratstava Hercegovine: o našim zavjetima, akcijama, ali i o jednoj predstavi. A predstavlja nam se jedan bosanski franjevac, fra Davor Petrović. Također nam o sebi piše svjetovna franjevka Katarina iz kočerinskog bratstva, a tu ćete pročitati kako je jedna bajkerica postala svjetovna franjevka i majka četvero djece, a peto je na putu. Kako je u medijima živjeti evanđelje rekla nam je Paula Tomić, a kako biva kad je ljubav na djelu i o posjetu sestrama misionarkama ljubavi u Banjoj Luci piše nam framašica Iva Čović.

U listu su i sjećanja na naše umrle trećare, časne sestre i svećenike, te fra Danino sjećanje na preminulog fra Vendelina koje nam oživljava sliku o njemu.

Tu su i standardne rubrike primjera franjevačkih života: uzorni likovi naših trećarica, stopama pobijenih i svetost franjevačke svjetovne duhovnosti. Boška i njezine kone su se prisjetile prijašnjih Božića, kako su momci išli na cinu i što su cure pivale.

Dragi čitatelji, na dobro Vam došao Božić, sveto Porođenje Isusovo i neka Vam je blagoslovljeno novo mlado ljeto od srca Vam želi 

Uredništvo lista Franjinim stopama

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska