Datum: 7. studenoga 2018.

Podjeli s prijateljima

Bratski susret i druženje članova bratstava OFS-a Široki Brijeg i Čitluk

 

U utorak, 6. studenog 2018., mjesečnom susretu bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg pridružili su se i članovi bratstva Franjevačkog svjetovnog reda iz Čitluka, na bratsko druženje.

Susret smo započeli u crkvi, molitvom krunice i slavljenjem svete mise. Poslije svete mise susret smo nastavili u samostanskoj dvorani gdje nas je na samom početku pozdravio i uputio par poticajnih riječi fra Mijo Džolan, vizitator hercegovačke franjevačke provincije, trenutno u vizitaciji u samostanu na Širokom Brijegu.

Ministra Ljilja Galić je pozdravila braću i sestre iz Čitluka i poželila im dobrodošlicu, potom smo izmolili Večernju iz Časolova, a zatim je naš duhovni asistent fra Dane Karačič imao duhovni nagovor o snazi Franjevačkog svjetvnog reda i povezanosti Širokog Brijeg i Čitluka, a kao najjača spona bio je to fra Didak Buntić.

Zatim nas je pozdravio ministar mjesnog bratstva Čitluk, Josip Primorac, i predstavio nam svoje bratstvo i župu.

Na samom kraju nam je uputio par riječi i duhovni asistent OFS-a Čitluk, fra Miro Šego, te podijelio radost što je ponovno na Širokom Brijeg, gdje je i započeo njegov redovnički put.

Nakon službenog dijela susreta uputili smo se na bratstko druženje uz hranu i piće.

Ovaj susret bio je prilika za druženje i bolje upoznavanje braće i sestara iz dva bratstva, te se nadamo da ćemo imati priliku i sa drugim bratstvima organizirati ovakve susrete kako bi se braća i sestre u cijeloj Hercegovini što bolje upoznavala te dijelili iskustvo i ljepotu života u franjevačkoj zajednici.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska