Datum: 4. ožujka 2019.

Podjeli s prijateljima

Bratski susret i druženje članova bratstava OFS-a Široki Brijeg i Gradnići

U nedjelju, 3. ožujaka 2019. godine, mjesečnom susretu bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg pridružili su se i članovi bratstva Franjevačkog svjetovnog reda iz Gradnića, na bratsko druženje. Susret smo započeli u crkvi slavljenjem pučke svete mise. Poslije svete mise susret smo nastavili u samostanskoj dvorani gdje nas je na samom početku pozdravila ministra Ljilja Galić, i poželila im dobrodošlicu, potom smo izmolili Dnevnu iz Časolova i krunicu sv. Franje.

Duhovni asistent fra Dane Karačič imao duhovni nagovor o snazi Franjevačkog svjetvnog reda i povezanosti Širokog Brijeg i Gradnića. Zatim je zahvalu za gostoprimstvo uputila s. Ružica Buntić u ime mjesnog bratstva Gradnići i ukratko predstavila svoje bratstvo.

Nakon službenog dijela susreta uputili smo se na bratstko druženje uz hranu i piće.

Ovaj susret bio je prilika za druženje i bolje upoznavanje braće i sestara iz dva bratstva, te se nadamo da ćemo imati priliku i sa drugim bratstvima organizirati ovakve susrete kako bi se braća i sestre u cijeloj Hercegovini što bolje upoznavala te dijelili iskustvo i ljepotu života u franjevačkoj zajednici.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska