Datum: 21. veljače 2020.

Podjeli s prijateljima

Bratsko druženje mjesnih bratstava Humac, Mostar, Veljaci, Vitina i Klobuk

U utorak, 18. veljače 2020., na Humcu se održalo bratsko druženje mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda Humac, Mostar, Veljaci, Vitina i Klobuk.

Bratsko druženje započelo je molitvom krunice, svetom misom i klanjanjem koje je predmolio duhovni asistent bratstva Humca fra Tomislav Sablje, a za vrijeme klanjanja je svirala i pjevala sestra Ivanka iz Veljaka.

Gost predavač bio je Branko Širić iz Posušja član Zajednice molitva i riječ. Branko je kao predavač razumljiv svima, pored svega je i duhovit, te nam je na taj svoj lijep način ispričao svoja osobna iskustva sa Bogom te predavao o braku. 

Radosno smo druženje završili uz malu zakusku u hodniku samostana radujući se već našem idućem zajedničkom susretu u Kočerinu.

Zahvalni smo našem serafskom Ocu sv. Franji što nam je u bratstvo Humac darovao nove mlade trećare koji su prešli upravo iz OFS-a Mostar u OFS Humac. Oni su nama i gostima podijelili narukvicu u obliku desetka koje su sami izradili i sa citatom jednog sveca i molitvene nakane na njima.
Napravili su 40 različitih nakana sa 40 citata svetaca. Nadamo se da će svi za vrijeme korizme moliti na desetku i na nakanu koju su izvukli.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska