Datum: 2. lipnja 2013.

Podjeli s prijateljima

Čerin – obred primanja u OFS

Dana 30.05.2013.godine, u župi Čerin za vrijeme svečane svete Mise na blagdan Tijelova, trideset sedam osoba primljeno je u Franjevački svjetovni red, što je posebna radost i Božji blagoslov za župu i njenu zajednicu.

Kroz više od godinu dana s kanditima je radio i za ovaj čin ih pripremao njihov župnik fra Dario Dodig te im pružao potrebnu duhovnu asistenciju. Kandidate u Red je primila Marija Brekalo, područna ministra OFS-a, a u ime Crkve i Franjevačke obitelji potvrdio fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent OFS-a i Frame.

Fra Josip je predvodio i misno slavlje uz koncelebraciju fra Daria Dodiga i fra Ignacija Alerića. Na kraju svete Mise, čerinski župnik i duhovni asistent OFS-a, ohrabrio je primljene članove, te zamolio i ostale prisutne vjernike da ohrabruju članove na njihovom životnom putu i djelovanju kojeg su odabrali, a to je slijediti život svetog Franje.

Nakon misnog slavlja bratsko zajedništvo nastavilo se uz zakusku i pjesmu u prostorijama pastoralnog centra. Nove članove Franjevačkog svjetovnog reda kroz godinu formacije posebno će pratiti i za zavjete pripremati sestra Mila Čuljak, područna voditeljica formacije.

Marija Prusina, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska