Datum: 19. veljače 2015.

Podjeli s prijateljima

Članovi OFS-a Međugorje u Karmelu sv. Ilije

Mi, članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Međugorja imali smo duhovnu obnovu od 13. do 15. veljače u Karmelu sv. Ilije na Buškome jezeru. Okupio se lijep broj trećara, članova njihovih obitelji i djece. Došli smo 13. veljače u 16 sati. Na samostanskim vratima srdačno su nas dočekali redovnici karmelićani, koji vode brigu o duhovnom centru koji se nalazi u sklopu njihova samostana. Vrijeme smo provodili u molitvi, duhovno-tjelesnom odmoru, razmjeni duhovnih iskustava i bratsko-sestrinskom druženju. Prostori koji su nam bili na raspolaganju u duhovnom centru braće karmelićana zaista su odlični i u potpunosti prilagođeni za duhovne obnove.

Istaknimo da su prostorije prilagođene i roditeljima koji dolaze s djecom. Roditelji su prezadovoljni. Priroda koja okružuje samostan pogoduje sabranosti. Ona ujedno omogućuje ono na što nas poziva naš utemeljitelj sv. Franjo, a to je slavlje Gospodina koji je stvorio nas i sve što nas okružuje.

Ljepota prirode samo je mali odsjaj Njegove neizmjerne ljepote. Mir koji se osjeća u i oko duhovnoga centra, pomaže onima koji ovamo dolaze da se odmore od trke svagdanjeg života. Ovo su samo neka od iskustava članova FSRa, koji su imali milost da ovaj vikend provedu u Karmelu sv. Ilije. Završavajući svoju duhovnu obnovu 15. veljače, zahvalili smo najprije Gospodinu, po našoj nebeskoj Majci, za sve darove i milosti koje smo ovdje primili. Od srca zahvaljujemo i redovnicima karmelićanima koji vode ovaj duhovni centrar za sve što čine kako bi ljudima našega vremena omogućili ovako lijepe trenutke sabranosti, molitve i odmora. Neka Gospodin svojim blagoslovom obilno nagradi njihov trud i rad!

OFS Međugorje

Preuzeto s karmelsvetogilije.com

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska