Datum: 29. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Dani kruha OFS-a i Frame Humac

Dobivši poziv od nacionalnog vijeća za zajedničku humanitarnu akciju OFS-a i Frame dali smo se u razmišljanje šta bi to mogli zajedno uraditi i sakupljati novčane priloge za našeg brata u potrebi.

Kako su se svugdje oko nas po školama i vrtićima obilježavali “Dani kruha” prošla nam je misao kroz glavu: Pa zašto ne bi i trećari imali svoje Dane kruha – zahvalnosti za plodove zemlje? Činilo nam se kao dobra ideja jer što trećarice domaćice znaju poslije molitve najbolje nego peći peciva i kolače. Imali smo dovoljan broj dobrovoljnih pekara tako da smo mogli našim framašima predložiti zajedničku humanitarnu akciju “Dani kruha OFS- a i Frame Humac. S oduševljenjem su nam pristali pomoći u organizaciji i prodaji peciva. 

Tako smo u nedjelju 27. 10. 2019. nakon svetih misa u 9 i 11 sati ispred župne crkve obilježili naše Dane kruha. To nam je bila i jedna lijepa prilika da se međusobno bolje upoznamo i povežemo s našim framašima. Osim tople riječi i osmijeha dijelili su se međusobno i razni recepti.

Zahvalni smo našim župljanima koji su rado kupovali domaće kolače, kruh i peciva a onima koji su na diieti dijelili smo slatke šipke 🙂

Radujemo se našim idućim Danima kruha i drago nam je da smo uveli novinu u našu župu u obliku jedne zajedničke godišnje akcije Frame i OFS-a.

Ivana Herceg, OFS Humac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska