Datum: 27. kolovoza 2013.

Podjeli s prijateljima

Duhovna obnova Hercegovačkog područnog bratstva OFS-a

Povodom blagdana svetog Ljudevita, suzaštitnika Franjevačkog svjetovnog reda, u nedjelju 25. kolovoza 2013. održana je duhovna obnova za Hercegovačko područno bratstvo OFS-a. Domaćin ovoga našeg zajedništva bilo je mjesno bratstvo OFS-a Široki Brijeg. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je oko 350 svjetovnih franjevaca. Program je započeo u 16:30, pozdravima područne ministre Marije Brekalo i fra Stipe Biške,duhovnog asistenta OFS-a Široki Brijeg. Marija je uputila riječi zahvale dosadašnjem područnom duhovnom asistentu fra Josipu Vlašiću, posebno mu zahvalivši što nas je naučio ljubiti naše predivno Pravilo, kako ga on uvijek naziva, ali i što nam je prije svega uvijek bio brat, a našem novom područnom duhovnom asistentu fra Ljubi Kurtoviću zaželjela je dobrodošlicu u naš život.

Fra Josipov duhovni nagovor bio nam je poticaj kako bi se zapitali imamo li projekt svoga života, pomaže li nam pripadnost Franjevačkom svjetovnom redu, naši zavjeti i Pravilo da izgradimo projekt svoga života?! Naglasio je kako u bratstvu međusobno trebamo biti životno vezani i jedni drugima pomagati te moramo biti čuvari jedni drugih. Također je istaknuo kako je naš hod obilježen znakom TAU, te da ga stoga moramo nositi, jer je on vidljivi znak pripadnosti Franjevačkoj obitelji.

U 17:30 molili smo krunicu a u 18:00 sati započela je sveta misa koju je predvodio fra Ljubo Kurtović, novi područni duhovni asistent. Fra Ljubo je u propovijedi naglasio kako nas Isus poziva na povjerenje a ne na znatiželju, Isus želi da mu se potpuno predamo i da mu vjerujemo. Istaknuo je kako nije dovoljno biti svjetovni franjevac, framaš, fratar i smatrati da ćemo samim time zaslužiti spasenje. Potrebno je uistinu živjeti svoje zavjete kako bi nas Isus prepoznao kada mu pokucamo na vrata.

Nakon mise uslijedilo je bratsko druženje uz ukusnu zakusku koju su za nas pripremili članovi širokobriješkog bratstva. Ovo naše zajedništvo završeno je klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu i primanjem blagoslova.

tekst: Josipa Vukoja, OFS Kočerin, foto: Marija Sol

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska