Duhovna obnova OFS Tomislavgrad u Masnoj Luci
Datum: 17. veljače 2023.

Podjeli s prijateljima

Duhovna obnova OFS Tomislavgrad u Masnoj Luci

12. veljače bratstvo Tomislavgrad zajedno sa svojim simpatizerima provelo je predivan nedjeljni dan u zagrljaju snježnih planina u Masnoj Luci. Duhovna obnova je počela sudjelovanjem na svetoj misi koju je predslavio naš područni duhovni asistent fra Josip Vlašić, a koju je svojom pjesmom uzveličala klapa Grga iz Posušja. Po običaju Franjevačke kuće molitve Masna Luka, za sve sudionike misnog slavlja u galeriji je upriličeno kratko i veselo druženje.
Program duhovne obnove je nastavljen u dvorani gdje je fra Josip imao nagovor na temu kako se nositi sa svojom grešnošću te kako se prepuštati Duhu Svetome da on u nama djeluje. Na prvom dijelu duhovne obnove zahvalili smo se Gospodinu molitvom.
Ukusan ručak nam je dodatno bio začinjen klapskim pjevanjem. Nakon okrjepe, moleći krunice, uputili smo se u snježnu šetnju planinskim putovima. Po povratku u dvorište Franjevačke kuće molitve, iznenadio nas je cvrkut ptica. Nakon toplih napitaka i ponešto slatkoga uslijedio je duhovni nagovor našeg mjesnog duhovnog asistenta fra Hrvoje Miletića u sklopu kojeg smo obradili i prvu temu iz ciklusa „Franjevačkim mjestima do središta vlastitog poziva“: Spoleto – čovjek napukle duše.
Plodonosna jednodnevna duhovna obnova završena je molitvenim razmatranjem nakon kojeg smo se osnaženog tijela i duha radosno vratili svakodnevici.

Marija Dilber, OFS Tomislavgrad

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska