Datum: 17. srpnja 2020.

Podjeli s prijateljima

Framaši i trećari iz Hercegovine donirali 12-kanalni EKG odjelu Pedijatrije te posteljinu za odjel

Članovi Franjevačke mladeži (Frame) i Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Hercegovini već niz godina u korizmi organiziraju zajedničku humanitarnu akciju, a ove godine odlučili su prikupljati sredstva za odjele Ginekologije i Pedijatrije SKB Mostar. Zbog situacije s koronavirusom akcija je produžena sve do lipnja.

Uz framaše i trećare iz cijele Hercegovine, sudjelovali su i ostali župljani koji su se rado odazvali i potpomogli akciju. Od prikupljenog iznosa kupljen je 12-kanalni EKG aparat za odjel Pedijatrije te veća količina posteljine i spavaćica za odjel Ginekologije.

Predstavnici Frame i OFS-a su u petak, 17. srpnja 2020., uručili 12-kanalni EKG Odjelu Pedijatrije SKB Mostar a u petak 31. srpnja 2020. uručili su posteljinu odjelu Ginekologije. U ime donatora aparat odjelu Pedijatrije su predali Mirela Barbarić, Marijana Barbarić i Mario Pehar a donaciju su preuzeli predstojnica klinike Vesna Brkić, dr. Jerko Brzica te glavna sestra odjela Marina Pandža. Donaciju odjelu Ginekologije predali su Mirela Barbarić, Ruža Vidić i Mario Pehar a preuzela je glavna sestra ginekološko porođajnog odjela Olivera Perić.

Ovom prigodom framaši i trećari su istaknuli kako se nadaju da će ova donacija pomoći u radu Pedijatrije i liječenju djece kao i radu Ginekologije te da će barem malo olakšati rad djelatnicima ovih odjela u ovim specifičnim i zahtjevnim uvjetima rada u vremenu pandemije koronavirusa. Predstavnici bolnice koji su preuzeli donaciju zahvalili su se u ime djelatnika bolnice i pacijenata svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Trećari i framaši se zahvaljuju na pomoći svima koji su sudjelovali u ovoj akciji kao i tvrtki Odiseja Čitluk koji su odobrili popust pri kupnji posteljine i donirali jastuke te na taj način sudjelovali u ovoj akciji.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska