Datum: 13. prosinca 2019.

Podjeli s prijateljima

Franjinim stopama: U prodaji novi, 33., broj lista

Novi, 33. broj lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja sv. Franje, Franjinim stopama, u prodaji je od 13. prosinca 2019.

U iščekivanju smo Isusova rođendana i na različite načine se pripremamo za taj veliki i sveti događaj. U tome će nam zasigurno pomoći i tekstovi članova uredništva i suradnika našeg lista, koji su svoja promišljanja o Došašću i Božiću prenijeli na papir kako bi ih podijelili sa svima nama.

Jedan od sinova svetoga Franje je i fra Jozo Radoš Đoka, s čijim ćemo se životom i djelovanjem bolje upoznati u ovom broju lista. Fra Đoka o sebi reče: „Obzirom da sam bio ”živahan” dječačić rijetki su vjerovali da ću postati fratar! No, zahvaljujući Onome Gore i vjerujem Njegovoj volji, tu sam gdje jesam.“

U rubrici Život u obitelji fra Mladen Rozić piše o odrastanju djece uz roditelje a fra Antonio Musa kroz Crtice iz života piše o pronalasku svrhe vlastitog življenja.

Sestra Željka Čamber iz bratstva OFS-a Posušje, ispričala je kako se nosila s muževom bolesti i smrću te svima poručila: „Molite svakodnevno svetu krunicu da vam dragi Bog dadne snage. U svakoj poteškoći u životu samo molitva krunice i vjera u Boga daje snagu, ništa drugo. To sam osjetila na svojoj koži i mislim da ću ustrajati u tome dok sam živa.“

Rubrika Svjedoci govore donosi životna svjedočanstva časne sestre Veronike Cvitković – ŠSF, Lucije Naletilić – OFS Široki Brijeg i Dragane Marić -OFS Mostar.

Dugogodišnji djelatnik a sad suradnik Hrvatskog katoličkog radija, Domagoj Pejić u rubrici Evanđelje u medijima ističe „Odgovornost je sjesti pred mikrofon katoličkog medija“.

33. broj lista donosi i novu rubriku Svetost franjevačke svjetovne duhovnosti, koja nam donosi životopis svete Gianne Beretta Molla – liječnice, supruge i majke i članice bratstva OFS-a u Milanu.

Naravno, tu su i naše ostale stalne rubrike Otvaramo Bibliju, Uzorni likovi naših trećarica, Stopama pobijenih, Liturgijski kutak a donosimo i izvješća o raznim događanja u bratstvima OFS-a u Hercegovini.

Kao i uvijek, na kraju nas čeka naša Boška koja nam i ovaj put, u svom prepoznatljivom stilu, ima nešto važno poručiti.

Josipa Vukoja, OFS

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska