Datum: 20. ožujka 2014.

Podjeli s prijateljima

FSR Čitluk : Slavlje zavjetovanja,primanja i izborni kapitul

Na večernjoj svetoj misi 16. ožujka 2014. upriličeno je slavlje primanja novih članova, produženje privremenih zavjeta te davanje trajnih zavjeta mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda ¬- Čitluk.
Sveto misno slavlje predvodio je fra Ljubo Kurtović, nacionalni i područni duhovni asistent FSR-a, a suslavitelj je bio fra Danko Perutina, duhovni asistent bratstva koji je uime Crkve potvrdio zavjete.

Zavjete je primila mjesna ministra Zdenka Milićević, a euharistijsko je slavlje svojom pjesmom uveličala skupina Prijatelji. Poticajima Duha Svetoga, da žive evanđelje po uzoru na sv. Franju u novicijatu i godini dana pripreme, odgovorilo je dvadeset osam novih članova. U istom Duhu su Valentina Bevanda i Zvonimir Barišić produžili privremene zavjete na godinu dana, dok su trajne zavjete života po načelu evanđelja, a po uzoru na sv. Franju dali: Ines Milićević, Josip Primorac, Sandra Marinčić, Ruža Vidić i Ivana Čilić.
Na kraju svetog misnog slavlja prisutnima se obratio čitlučki župnik fra Miro Šego, izrazio zadovoljstvo zbog širenja FSR-a, čestitao slavljenicima i pozvao župljane da se pridruže Franjevačkom svjetovnom redu. Nakon svečanog blagoslova, uslijedilo je čestitanje i fotografiranje te prigodno druženje u župnoj dvorani.

Slavlje u bratstvu se nastavilo i 18. ožujka 2014, kada je slavljen izborni kapitul bratstva. Izbori su održani u 19:00 sati pod predsjedanjem Marije Brnadić, područne ministre i fra Ljube Kurtovića, područnog duhovnog asistenta. Za službu ministre je ponovo izabrana Zdenka Milićević. Doministar bratstva je Josip Primorac, za tajnicu je izabrana Ivana Čilić, za rizničara Sandra Marinčić te za učitelja formacije Ruža Vidić. Novoizabranom vijeću želimo ustrajnost i odvažnost u služenju bratstvu u narednom trogodištu.

FSR, Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska