Datum: 23. travnja 2012.

Podjeli s prijateljima

FSR Mostar: slavlje izbornog kapitula

U mostarskom bratstvu FSR-a su u ponedjeljak, 16. travnja 2012. održani redoviti izbori. Nakon isteka mandata dosadašnjem vijeću, ministra Ankica Zelenika pozvala je područnu ministru da predsjeda izborima. Bratstvo se okupilo na misnom slavlju, a potom se spustilo u prostorije samostana. Nakon uvodnih pozdrava, Marija je započela predsjedanje izbornom skupštinom. Na početku svega bila je molitva da Gospodin prodahne svojim Duhom čin izbora, kako bi bili izabrani oni koji će učiniti da u bratstvu sve više živi Evanđelje. Izborima je nazočilo 62 zavjetovanih članova.

Izbori su išli svojim redom, kako to predviđaju Generalne konstitucije. Za svaku službu braća i sestre su najprije predlagali kandidate, predloženi su prihvatili ili odbili kandidature, a potom se pristupilo glasovanju. Za novog ministra i druge članove vijeća izabrani su kako slijedi:

Ankica Zelenika, ministra (ponovno izabrana)
Mate Penavić, doministar
Dragana Raič, tajnica
Branka Božić, rizničarka (ponovno izabrana)
Željko Bušić, učitelj formacije

Marija je ohrabrila novoizabrane članove te im čestitala na izboru za služenje u svome bratstvu! Nakon što su im čestitali i drugi, bratstvo je ostalo u bratskom zajedništvu.

fJV

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska