Datum: 21. srpnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće članova OFS-a iz Hercegovine sv. Iliji u Masnu Luku

U četvrtak, 20. srpnja 2017., oko 150 članova Franjevačkog svjetovnog reda iz Hercegovine te članovi njihovih obitelji i prijatelji hodočastili su svetom Iliji u Masnu Luku. Hodočašće je organiziralo područno vijeće OFS-a, a sudjelovali su članovi iz 13 od 14 kanonski oblikovanih bratstava te članovi iz 3 župe (Ružići, Gradnići i Veljaci) u kojima je u tijeku proces obnove bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.

Svetu misu u 12.00 predvodio je fra Dane Karačić, duhovni asistent bratstva Široki Brijeg uz koncelebraciju šest svećenika. Fra Dane je u propovijedi na poseban način istaknuo važnost povezanosti u obitelji, pogotovom u današnjem vremenu punom negativnih izazova, o snazi zajedničke molitve, stavaljenjem Boga na prvo mjesto u našim životima i da članovi franjevačkog reda trebaju svojim životom biti primjer drugima.

Nakon svete mise uslijedilo je slobodno vrijeme za tjelesnu okrjepu, šetnju i odmor, a zatim su se hodočasnici podijeli u 10 grupa te nastavili druženje, upoznavanje i razmjenu iskustava u manjim grupama. Ugodan razgovor braće i sestara iz različitih bratstava posebno se dojmio svim sudionicima, a i potrajao je dosta duže od predviđenog vremena što govori koliko se braća i sestre raduju međusobnim susretima i koliko su ovakvi susreti korisni i plodonosni.

Kući smo se vratili ispunjeni duhovnim mirom i radosni zbog susreta sa braćom i sestrama, u nadi da će nas ovaj susret učvrstiti u vjeri i pomoći nam nastaviti naše franjevačko poslanje.

Tekst i foto: Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska