Hodočašće Frame i OFS-a Tomislavgrad
Datum: 25. travnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće Frame i OFS-a Tomislavgrad

U subotu 22. travnja, u 10h ispred Bazilike u Tomislavgradu, framaši, članovi i simpatizeri Trećeg franjevačkog svjetovnog reda krenuli su na hodočašće u Međugorje. Putovanje smo započeli kratkom molitvom našeg župnika i duhovnog asistenta fra Hrvoje Miletića. Doministra Marina Bandić je u tijeku puta predvodila molitvu Franjine krunice. Po dolasku u Međugorje uputili smo se na brdo Križevac. Fra Hrvoje je predvodio molitvu Križnog puta ističući važnost ustrajnosti na putu vjere. Između postaja izmjenjivali smo se u predvođenju Gospine krunice. Popevši se na vrh, ostali smo 20ak min u tišini osobne molitve. Na Križevcu su nas se dojmila mnoga srca složena od kamenja.
Spustivši se s Križevca i okrijepivši se, otišli smo na svakodnevno Gospino ukazanje vidjelici Mariji Pavlović Luneti. Prije ukazanja molila se krunica na raznim jezicima mnogobrojnih okupljenih hodočasnika. Poslije blagoslova išli smo na misu u župnu Crkvu svetog Jakova. Misu je predslavio naš duvnjak fra Stipan Klarić iz Bukovice. Govoreći o učenicima na putu za Emaus, istaknuo je važnost sakramenata koji su istinska snaga Crkve. Naglasio je da trebamo prepoznati Isusa u današnjem našem “Emausu” – Međugorju i ponijeti ga u svoje “Jeruzaleme”.
Nakon misnog slavlja, zahvalni Gospodinu na lijepom danu, uputili smo se doma uz ugodnu, šaljivu i raspjevanu atmosferu.

Vinko Sliško, OFS Tomislavgrad

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska