Datum: 22. lipnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS-a Čerin u Zadar

Članovi bratstva OFS-a Čerin s duhovnim asistentom fra Hrvojem Miletićem u utorak 20. lipnja 2017. posjetili su Zadar. Ispred župne crkve u Čerinu put Zadra smo krenuli ujutro u 6.30.

Put je protekao u ugodnom druženju i zajedničkoj molitvi i pjesmi. Kad smo stigli na odredište, prva postaja našeg hodočašća je bila crkva svetog Frane, gdje nas je dočekao gvardijan i upoznao nas za znamenostima crkve.

Nakon toga smo imali svetu Misu koju je predvodio naš duhovni asistent. Nakon duhovne okrjepe otišli smo do Crkve sv. Donata. Crkva je već dugi niz godina izvan sakralne funkcije, a u poslijednje vrijeme tu se održavaju raznorazne kulturne manifestacije.

Put nas dalje vodi u katedralu sv. Stošije gdje nas je vodič kratko upoznao s poviješću katedrale. Nakon toga smo imali pauzu za ručak i osobno razgledavanje Zadra. Iduća postaja našeg hodočašća je bio Benediktinski samostan sv. Marije. Tu smo u 16.00 zajedno sa sestrama iz samostana molili večernju molitvu iz Časoslova. Posebno zanimljivo nam je bilo vidjeti izložbu crkvene umjetnosti. To je jedna od najvrijednijih izložbi u Hrvatskoj, popularno nazvana Zlato i srebro Zadra. Posjet sestrama Benediktinkama smo nastavili u ugodnom druženju u prostorijama samostana, gdje smo bili počašćeni trešnjama koje su sestre s ljubavlju nabrale za nas.Neka dragi Bog nagradi njihov trud , a mi ćemo ih spomenuti u našim molitvama da ustraju u svom pozivu.

Dan se polako primicao kraju. Još smo kratko vrijeme proveli pored poznatih Zadarskih orgulja i pozdravili sunce, a onda smo se polako uz zalazak sunca uputili put naše Hercegovine. Umorni, ali ispunjeni i presretni.

Mladenka Barbarić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska