Hodočašće OFS Čerin u Karlovac
Datum: 14. lipnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS Čerin u Karlovac

U nedjelju 11. lipnja, u 3 sata članovi franjevačkog svjetovnog reda zajedno sa svojim duhovnikom fra Tomislavom Sabljom krenuli su na put prema Karlovcu na hodočašće sv.Josipu. Pošto je u autobusu bilo slobodnih mjesta pozvali smo da nam se pridruže naši župljani koji su inače aktivni u našoj crkvi. Put smo započeli molitvom koju je vodio naš duhovnik fra Tomislava.
U Karlovac smo stigli na pučku Svetu Misu, gdje nas je dočekao rektor Svetišta mon. Anton Sente i sestra Mirta Petričušić. Za vrijeme Svete Mise imali smo prigodu za ispovijed. Misno slavlje je predslavio naš duhovni asistent fra Tomislav uz suslavlje mon. Antona Sentea. Poslije Svete Mise ostali smo u molitvi pred kipom sv.Josipa u crkvi prinoseći svoje zahvale i molitve. Potom smo krenuli na ručak koji smo imali u krugu Svetišta u njihovoj dvorani gdje su sestre obilno spremile hranu za okrepu. Imali smo slobodnog vremena za platiti Svete Mise i kupit po koji suvenir. Nakon toga ponovno smo krenuli u Crkvu gdje nam je rektor Svetišta mon. Anton Sente ispričao sve o Crkvi i o brojnim čudesima koja se događaju po zagovoru Svetog Josipa.
Svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, naš hrvatski vjernički puk od davnina s posebnom ljubavlju časti, zahvalno prepoznajući potrebu za njegovom blizinom i njegovom pomoći, te s pouzdanjem moli njegovu zaštitu i zagovor kod Gospodina u raznim potrebama. Svetište postoji 36 godina. Crkva je smještena u podnožju Starog grada Dubovca. To je prva Crkva sagrađena u Karlovcu nakon Drugog svjetskog rata. Danas je Nacionalno svetište svetog Josipa Crkve u Hrvata. 
Svima nama ovo je bilo jedno veliko duhovno, mirom Božjim ispunjeno hodočašće, te smo uz molitvu i pjesmu krenuli na povratak kući, a mnogi obećaše da će se opet vratit u Karlovac.

Silvana Šantić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska