Datum: 13. travnja 2024.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS Čitluk u Šurmance

Bratstvo OFS Čitluk hodočastilo je 6. travnja u Šurmance. Ukupno je hodočastilo 35-ero braće i sestara s duhovnim asistentom fra Mirom Šegom. Pješice smo krenuli u 8 sati ispred župne crkve Krista Kralja u Čitluku prema crkvi Božanskog Milosrđa u Šurmancima.
Hodočasteći i moleći Franjinu krunicu prisjetili smo se svih naših potreba i prikazivali ih u molitvi. Zatim kroz pjesmu i razgovor nastavili kroz naš prelijepi zavičaj uživajući u prirodi. Hod koji je trajao 3 sata još više je obogatio našu nutrinu. Radosna srca i nasmijanih lica stigli smo na naše odredište.
Na dolasku nas je dočekao Ljubo Jovanović koji djeluje kao sakristan u crkvi u Šurmancima i naši članovi bratstva koji nisu mogli hodočastiti, ali srcem i molitvama su bili s nama. Uoči mise, imali smo kratko razmatranje, nakon kojeg smo izmolili krunicu Božanskog Milosrđa i litanije. Zatim je uslijedila svetu misu, u kojoj smo prikazivali sve naše potrebe i zahvale Milosrdnom Ocu.
Nakon sv. Mise naš duhovni asistent fra Miro je uzeo u svoje ruke relikviju sv. Faustine tako da smo je mogli poljubiti i častiti u tišini i skrovitosti svoga srca.
Druženje uz okrepu smo nastavili u zajedništvu u obližnjoj prostoriji pokraj crkve.

Marijana Ostojić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska