Hodočašće OFS Čitluk u Šurmance
Datum: 16. travnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS Čitluk u Šurmance

Bratstvo OFS Čitluk hodočastilo je 15. travnja u Šurmance. Ukupno je hodočastilo 35-ero braće i sestara s duhovnim asistentom fra Mirom Šegom. Pješice smo krenuli u 8 sati ispred župne crkve Krista Kralja u Čitluku prema crkvi Božanskog Milosrđa u Šurmancima.
Hodočasteći i moleći franjevačku krunicu prisjetili smo se svih naših potreba i prikazivali ih u molitvi. Zatim kroz pjesmu i razgovor nastavili kroz naš prelijepi zavičaj uživajući u prirodi.
Naš hod koji je trajao 3 sata iskoristili smo da bismo izmolili slavna i svjetlosna otajstva Gospine krunice. Na dolasku nas je dočekao Ljubo Jovanović koji brine o crkvi u Šurmancima i naši članovi bratstva koji nisu mogli hodočastiti, ali srcem i molitvama su bili s nama. Uoči mise, imali smo kratko razmatranje, a zatim nam je fra Miro udijelio potpuni oprost.
U toj milosti smo izmolili krunicu Božanskog Milosrđa i proslavili svetu misu, u kojoj smo prikazivali sve naše potrebe i zahvale Milosrdnom Ocu. Nakon mise je uslijedilo druženje uz okrepu.

Marijana Ostojić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska