Datum: 5. travnja 2024.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS-Međugorje u Šurmance

Obzirom da se nalazimo u devetnici Božjeg milosrđa, kao i proteklih godina tako i ove pješačili smo u Šurmance. U srijedu, 3.travnja 2024. nas par sestara i brat krenuli smo na naše hodočašće s krunicom u ruci. Od župne crkve sv. Jakova iz Međugorja do filijalne crkve Božjeg milosrđa u Šurmancima.
Kao i svi hodočasnici na  putu bilo je molitve, razgovora, smijeha kako i dolikuje druženju braće i sestara. Poletni i bez poteškoća stigli smo na naše odredište. Drugi dio sestara dočekao nas  je ispred crkve, koji su došli autima i koji su bili spriječeni pješačiti s nama.
U 18h krenuli smo s molitvom iz dnevnika Sv. Faustine za taj dan, krunicom i litanijama. Malena crkvica koja ima posebno značenje, urezana je u srca našega bratstva. Potom je naš brat Ljubo, koji djeluje u crkvi kao sakristan, uzeo u svoje ruke relikvije sv. Faustine i sv. Ivana Pavla ll te smo ih mogli poljubiti i častiti.
Kakvo bi bilo hodočašće duše ako se ne bi pokrijepili i malo tjelesno. U prostoriji  pokraj crkve nastavilo se naše druženje.
Bogu zahvalni i Gospi našoj koja nam daje ove milosti da možemo biti dionici ovog zemaljskog hodočašća, sretni i zadovoljni vratili smo se u svoje domove.

Vesna Ostojić, OFS Međugorje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska