Datum: 11. rujna 2023.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS Široki Brijeg u Ludbreg

U nedjelju, 3.rujna, naši su trećari, uz duhovnu pratnju župnog vikara fra Zlatka Ćorića, hodočastili u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg na svetkovinu Krvi Kristove.
U Ludbreg su stigli u ranim jutarnjim satima te se odmah zaputili u župnu crkvu gdje je bila izložena relikvija Predragocjene Krvi Kristove. Nakon kratke molitve u crkvi imali su priliku za ispovijed, osobnu molitvu i kupovinu suvenira.
U procesiji od crkve do zavjetne kapelice, gdje je slavljena sveta misa, išla je nepregledna kolona hodočasnika. Svetu misu je predvodio mons. Ivica Petanjek. U svojoj je homiliji, govoreći o ludbreškom euharistijskom čudu, spomenuo kako pitanje svećenikove sumnje u stvarnu Kristovu prisutnost u euharistijskim prilikama ne treba promatrati samo kao manjak vjere nego i kao iskreno i duboko traženje.  Također, naglasio je da misa i hodočašća nisu zabava, nego žrtva te da ljubavi nema bez križa i razapinjanja.  Nakon svete mise i osvježenja puni dojmova zaputili su se kući. Ali tu nije bio kraj. U autobusu su braća i sestre puna tri sata svjedočili o primljenim milostima, pjevali, smijali se i plakali. Srca su bila puna. Bogu hvala! Ludbregu kažemo doviđenja do iduće godine, ako Bog da.

Predragocijena Krvi Kristova spasi nas!

Dragana Lovrić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska