e OFS Veljaci,Vitina i Klobuk
Datum: 17. listopada 2022.

Podjeli s prijateljima

Hodočašće OFS Veljaci, Vitina i Klobuk

Jesenjeg dana 08.10.2022 OFS Veljaci, Vitina i Klobuk hodočastili su u Travnik i Brestovsko zajedno sa fra Željkom Grubišićem. Krenuli smo u ranim jutarnjim satima uz molitvu i pjesmu prema Bosni.
Došavši u Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik dočekao nas je ravnatelj mr.sc Željko Marić koji je i služio sv. misu. Prije sv. mise čuli smo o sjemeništvu, o školovanju i samoj povijesti ovog centra. Na poseban način smo slušali i čuli o slugi božjem Petru Barbariću koji potječe iz naše divne Hercegovine, a školovao se je u ovom svetištu te je po njemu svetište i dobilo ime. Preko njega je povezana Bosna sa Hercegovinom i obrnuto. U propovijedi smo čuli o snazi zajedništva i obiteljskog i franjevačkog te da to njegujemo i tomu težimo. Nakon sv. mise Uputili smo se na  grob sluge Božjeg zajedno se pomolili te tu blagovali ručak te smo bili okrjepljeni i dušom i tijelom.
U popodnevnim satima stižemo u Brestovsko kod sestara klarisa. Tu nas dočekuju ozarene sestre biljčice sv. o. Franje klarise. Opatica s.Hijacinta je predstavila njihov način života, a jedna sestra je govorila o svom dolasku u samostan. Tu smo osvježili i tijelo i tako milosni i napunjeni krenuli svojim domovima.
Pri povratku smo molili i pjevali i nosili rečenicu od sluge Božjeg Petra Barbarića: Od svih putova što vode u nebo, najkraći, najlakši i najpouzdaniji je onaj kojim čovjek ide ispunjavajući svoje obične dužnosti.

Ivana Bebek, OFS Veljaci

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska