Datum: 11. srpnja 2016.

Podjeli s prijateljima

Humanitarna akcija Frame i OFS-a Humac

“Ako koru kruha ti s bratom svojim podijeliš,
Neće kruha nestati dok si živ, dok si živ!” (fra M. Filipović)

Članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Humac su, uz veliku potporu fra Nikole Rosančića, duhovnog asistenta Frame Humac, kao i duhovnog asistenta OFS-a fra Tomislava Sablje, u devetnici sv. Ante proveli akciju obilaska starih, nemoćnih i siromašnih osoba u župi Humac. Tijekom devetnice skupljala se hrana, kao i novčana sredstva prodajom suvenira. Od prikupljenog novca nabavljene su potrepštine i lijekovi za bolesne kojima je pomoć potrebna, a hrana je podijeljena najširomašnijima u župi.

Organiziran je i humanitarni koncert na kojem je sudjelovao fra Marin Karačić s prigodnim duhovnim i zabavnim pjesmama, te orkestar gitara mladih iz Međugorja. Koncert je bio veličanstven. Posjet udruzi “Duga” i obilazak djece s posebnim potrebama, kojima su uručeni darovi, bio je nezaboravan. Isto tako, organiziran je posjet Domu za stare i nemoćne osobe “Sv. Josip” s prigodnim programom i posjet hospiciju, gdje se nalaze umiruće osobe. Posjećeno je oko 450 starih, bolesnih i siromašnih osoba i svima su podijeljene slike sv. Ante – fotografija zavjetnog kipa, koji se nalazi u crkvi na Humcu. To je bio dar humačkog gvardijana fra Velimira Mandića i župnika Ivana Borasa, kao znak da nisu zaboravljeni, a najpotrebnijima je podijeljena hrana, lijekovi i razne druge potrepštine.

Župljani su bili sretni što nisu zaboravljeni, neki su i plakali, iskreno zahvaljivali i zazivali Božji blagoslov na sve, koji su sudjelovali u ovoj akciji. Akcija je počela u devetnici sv. Anti obilaskom, a završila u mjesecu srpnju dostavom lijekova za bolesne, kojima je to potrebno. Navedena akcija je dokaz, kako se uz malo dobre volje mogu činiti velike stvari. Idejni začetnik ove akcije – obnove “Kruha sv. Ante” je fra Nikola Rosančić, koji odlazi na novu službu, a najveća hvala za sve što je učinio bit će mu, svakako, ako trećari i framaši nastave ovu akciju i dopune je novim idejama. Stoga OFS i Frama Humac, za sada, planiraju organizirati ovakve akcije tri puta godišnje: u devetnici sv. Anti, o Božiću i o Uskrsu.

Svoje planove prepuštamo Božjoj providnosti, jer se ništa ne može postići bez Božje pomoći i pomoći dobrih ljudi.

Zato najprije hvala Bogu, hvala sv. Anti i sv. Franji, koji su veliki prijatelji siromaha, ali iskreno hvala na potpori, bratskoj ljubavi i razumijevanju i svim fratrima humačkog samostana, a posebno gvardijanu fra Velimiru Mandiću, župniku fra Ivanu Borasu, duhovnom asistentu Frame fra Nikoli Rosančiću, duhovnom asistentu FSR-a fra Tomislavu Sablji. Želimo im obilje Božjeg blagoslova u njihovim novim službama.

Od srca zahvaljujemo svim donatorima – dobročiniteljima, bez kojih ova akcija ne bi bila moguća. Neka im dragi Bog, po zagovoru sv. Ante i sv. Franje, udijeli obilje mira i radosti!

Hvala svima, koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji.

Radost je činiti drugima dobro! Budimo radosni i širimo radost!

Mirjana Bradvica, OFS Humac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska