Datum: 29. lipnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji  u OFS Široki Brijeg

Putujuća Ikona Kraljice Franjevačke obitelji preuzeta je od mjesnog bratstva Tomislavgrad. Preuzele su je ministra Dragana Lasić i Monika Naletilić i Ana Naletilić, članice vijeća.
U ponedjeljak 26.6.2023. godine upriličen je svečani doček Ikone kraljice franjevačke obitelji u bratstvo i župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. U svečanoj procesiji prije svete mise sudjelovali su članovi franjevačkog trećeg reda i Frame zajedno sa đakonom fra Ivanom Crnogorcem. Nakon uvodnog pozdrava ministre sveto misno slavlje započeo je otac provincijal fra Jozo Grbeš. U koncelebraciji su sudjelovali gvardijan i župnik fra Ivan Marić, duhovni asistent franjevačkog svejetovnog reda fra Dane Karačić, duhovni asistent Frame fra Franjo Ćorić, fra Augustin Čordaš i fra Zlatko Ćorić. Fra Jozo je istaknuo da je sveti Franjo bio mirotvorac i da smo i mi pozvani biti mirotvorci. To nije više naš izbor nego naša obaveza. Donositi mir jedni drugima u ljubavi. Nakon prigodnih riječi oca provincijala, a prije popričesne molitve Matea Soldo i Mara Ćužić su Mariji u čast otpjevale je hvalospjev Veliča. Cijelo Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor Frame.
Na ovom svečanom događaju dragi gosti su nam bili braća i sestre iz mjesnog bratstva OFS Ružići. Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje i bratsko druženje u crkvenom dvorištu.
Trećari, framaši, ali i ostali puk dobili su prigodnu sličicu kao uspomenu na ovaj događaj. Na sličici se nalazi Ikona, a s druge strane napisano je kako moliti franjevačku krunicu- krunicu sedam radosti Blažene Djevice Marije. U srijedu 28.06. 2023. ikonu smo predali ministri mjesnog bratstva OFS Drinovici gdje ikona nastavlja svoj put u Hercegovini. 
Bogu hvala na ovom daru s neba što smo imali čast ugostiti Ikonu franjevačke obitelji u naše bratstvo i župu.

Dragana Lasić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska