Datum: 23. ožujka 2012.

Podjeli s prijateljima

Iz tiska izašao novi broj lista Franjinim stopama

Široki Brijeg, 22. ožujka 2012. – Ovih dana iz tiska je izašao novi broj lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja sv. Franje »Franjinim stopama«. Nakladnik mu je mjesno vijeće FSR-a Široki Brijeg. Ovaj broj tematski je vezan uz korizmu i Uskrs, nudeći čitatelju obilje zanimljivih i za duhovni rast korisnih članaka.

Na samom početku duhovni asistent širokobrijeških trećara fra Stipe Biško piše uvodnik kratko progovarajući o Uskrsu kao kruni Božje ljubavi. I sljedeći tekst potpisuje isti autor, a on govori o Otajstvu križa u životu Crkve i vjernika. Fra Drago Vujević govori o korizmi kao vremenu pokore, molitve i posta. Sljedeća četiri članka osobna su iskustva i razmišljanja o korizmi i Uskrsu. Autori priloga su: Matea Crnjac, fra Mladen Rozić, Lucija Naletilić te Antonio Musa.

Slijedi nekoliko stalnih i već provjerenih rubrika. Najprije kratko prolazimo kroz jedan dio pravila Franjevačkog svjetovnog reda, zatim Marijana Bošnjak otvara Bibliju u istoimenoj rubrici, a Magdalena Vukoja nastavlja pisati o svetoj Klari uz jubilej 800. obljetnice utemeljenja II. franjevačkog reda. Ovi članci osvježeni su s nekoliko najava, zatim stihovima trećarice Mande Pinjuh i ulomkom iz Tome Čelanskog.

Gojko Jelić iscrpno donosi izvješće s obilježavanja obljetnice pobijenih hercegovačkih franjevaca na Širokom Brijegu, a Vesna Mandić piše predivno razmišljanje o tim danima u veljači.

Slijedi šaroliki i zanimljivi sadržaj kojeg otvara izvješće s korizmene duhovne obnove hercegovačkog područnog bratstva FSR-a te predavanje fra Josipa Vlašića s te obnove. O svojem redovničkom pozivu ovaj put svjedoče s. Skolastika Ana Galić te fra Berislav Kutle.

Fra Miljenko Stojić nastavlja pisati rubriku Stopama pobijenih, a Ana-Marija Prskalo donosi članak o svom zanimljivom susretu s trećarima s Floride. Raduje kratko izvješće o prinovama u obiteljima trećara, a u listu možete čitati i o trećarima slavljenicima zlatnoga pira. Tu su i izvješća o životu i događajima bratstava FSR-a u Čitluku i Posušju te kronika mjesnog bratstva i kronika Frame. Fra Dane Karačić piše svoju rubriku o uzornim likovima trećara. Posljednje su, pak, stranice namijenjene onima koje pohodi »sestrica smrt«.

List će se početi prodavati u nedjelju 25. ožujka iza sv. misa na Širokom Brijegu. Posljednjih godina širokobriješka je korizma obogaćena uistinu bogatim i vrijednim sadržajem: listom širokobrijeških trećara. Nadamo se da će ga čitatelji prigrliti.

Antonio Musa

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska