Datum: 21. svibnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Izabran novi generalni ministar Reda manje braće

U Franjinu gradu, Asizu, 10. svibnja 2015. započeo je Generalni kapitul Franjevačkog reda i traje do 7. lipnja. Generalni kapitul Reda slavlje je sve braće koja služe Kristu i Crkvi po cijelome svijetu. Prvi tjedan kapitula bio je rezerviran za izvješća dosadašnje Uprave Reda i za međusobno upoznavanje braće kapitularaca. Kroz drugi tjedan, braća su upoznavala i raspravljala dokument Instrumentum laboris, u čijem su sastavljanju sudjelovala sva braća u svijetu.

21. svibnja održan je izborni dio kapitula, na kojemu je izabran generalni ministar tj. vrhovni upravitelj Franjevačkog reda. Za generalnog ministra Reda manje braće izabran je fra Michael Anthony Perry. Nakon što je tadašnji generalni ministar, fra Jose Rodriguez Carballo, u proljeće 2013. imenovan nabdiskupom, fra Michael je, kao generalni vikar, preuzeo službu generala i vršio je kroz dvije godine, do ovoga redovitog kapitula. Sada je, voljom većine provincijalnih ministara, izabran da nastavi svoje služenje Redu. Fra Michael je dugo godina bio i misionar.

Ostatak kapitula radit će se na usuglašavanju smjernica za budućnost Reda i planu za sljedećih šest godina.

Generalnom ministru čestitamo i zazivamo Božji blagoslov da ga prati u njegovu služenju i upravljanju Redom manje braće.

Područno vijeće

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska