Datum: 7. studenoga 2014.

Podjeli s prijateljima

Izabrano novo Međunarodno vijeće OFS-a

Od 1. do 9. studenog 2014., u Asizu se održava Generalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a). Između ostaloga, zadaća ovoga kapitula bila je izabrati novo Međunarodno vijeće OFS-a. Izborni dio kapitula održan je u četvrtak, 6. studenoga 2014. Među deset izabranih vijećnika, koji će koordinirati rad Reda kroz idućih šest godina, nalaze se i dvije hrvatice, Ana Fruk iz hrvatskog nacionalnog bratstva te Andrea Odak iz BiH. Ovome kapitulu prisustvuje i predstavnik nacionalnog bratstva OFS-a BiH Ivana Vidović, koja je naš međunarodni vijećnik.

Novi generalni ministar je Mađar Tibor Kauser a zamjenica je Chelito de Núñez iz Venezuele. Ostali članovi vijeća: Ana Fruk (Hrvatska), Ana Maria Raffo (Peru), Attilio Galimberti (Italija), Michel Janian (Libanon), Silvia Diana (Argentina), Jenny Harrington (Južna Afrika), Augustine Young (Korea) te Andrea Odak (BiH).

Andrea Odak je bila dugogodišnji aktivni član Frame Čerin a sada je u bratstvu OFS-a Mostar. Nakon što je obnašala službe područne pa zatim i nacionalne voditeljice formacije u Frami, sada je izabrana u Međunarodno vijeće OFS-a, kao međunarodni koordinator Frame. Andrei hvala na svemu što je do sada činila služeći Frami na različitim razinama i čestitamo joj na izboru. Preuzimanjem ove službe, potpuno svjesna koliko to od nje iziskuje požrtvovnosti i odgovornosti, pokazala je istinsku odvažnost i spremnost na služenje i svima nam može biti primjer i poticaj da budemo raspoloživi za služenje svome bratstvu.

Našoj Andrei, Ani i ostalim novoizabranim članovima ovoga vijeća želimo ustrajnost i Božji blagoslov u obnašanju povjerene im službe.

Područno vijeće OFS-a Hercegovine

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska