Datum: 20. ožujka 2011.

Podjeli s prijateljima

Izborna skupština Hercegovačke Frame

U franjevačkoj kući molitve i susreta Domus pacis u Međugorju od 18. do 20. ožujka održana je izborna skupština Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži – Frame. Skupštinu su činili članovi područnog vijeća, područni duhovni asistent, 19 predsjednika mjesnih bratstava Frame, te po jedan delegat iz svakog mjesnog bratstva.

U prvom dijelu skupštine, kojom je zbog spriječenosti područne predsjednice Danijele Ostojić predsjedao područni dopredsjednik Mateo Zadro, predsjednici mjesnih bratstava iznosili su izvješća o stanju u svojim bratstvima, nakon kojih je uslijedilo čitanje izvještaja područne predsjednice. Posljednji je svoj izvještaj podnio područni duhovni asistent fra Josip Vlašić. Nakon izvještajnog dijela slijedila je rasprava, a u drugom dijelu rasprave prešlo se na donošenje prijedloga za mandat novog područnog vijeća. Između ostalog, odlučeno je da novo vijeće u svom dvogodišnjem mandatu nastoji ostvariti sljedeće projekte: redovito vršiti pohode mjesnih bratstava, pokrenuti i pripremiti izdavanje godišnjaka područnog bratstva Frame, pripremiti program za obilježavanje 20-te obljetnice Frame u Hercegovini te do konca svoga mandata (ožujak 2013.) pokrenuti internet stranice područnog bratstva Frame.

Drugi dio skupštine sudionici su, podijeljeni u pet skupina, raspravljali o pet bitnih područja života i identiteta Franjevačke mladeži: duhovnost, formacija, odnos s Franjevačkim svjetovnim redom (FSR-om), život u bratstvu i prisutnost u društvu, te su nakon rada po grupama predstavnici svake pojedine grupe predstavili zaključke i smjernice koje je skupština prihvatila.

Trećim tj. izbornim dijelom skupštine, koji je održan 19. ožujka navečer, predsjedala je nacionalna predsjednica Frame u Bosni i Hercegovini Ilijana Budimir. Nakon rasprave o kandidatima, pristupilo se izborima. Novo područno vijeće Frame u Hercegovini čine: Mateo Zadro – predsjednik (Frama Široki Brijeg); Anđelka Oreč – dopredsjednica (Frama Posuški Gradac); Marijana Mikulić – tajnica (Frama Kočerin); Toni Iličić – blagajnik (Frama Ružići); Andrea Odak – učiteljica formacije (Frama Čerin) i Tomislav Gašpar – šesti član vijeća (Frama Široki Brijeg).

Posljednjeg dana skupštine izabrani su zastupnici područnog bratstva na nacionalnoj izbornoj skupštini koja će se održati u svibnju ove godine u Rami, a također su izabrani i zastupnici područnog bratstva koji će, zajedno s predstavnicima Bosanskog područnog bratstva, predstavljati Nacionalno bratstvo Frame u BiH na Međunarodnom susretu Frame u Madridu, koji se održava pet dana uoči Svjetskog dana mladih. Skupština je završena svečanom euharistijom koju je slavio fra Josip Vlašić, nacionalni i područni duhovni asistent Frame.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska