Datum: 8. listopada 2015.

Podjeli s prijateljima

Izborni kapitul i završetak kanonskog oblikovanja OFS-a Vitina

U srijedu, 7. listopada 2015., održano je slavlje izbornog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda u župi Vitina. Izbornim kapitulom, na kojem je sudjelovalo 15 članova bratstva, predsjedala je područna ministra Ankica Zelenika. Izborima su također nazočili područni duhovni asistent fra Ljubo Kurtović, duhovni asistent mjesnog bratstva fra Željko Grubišić, te područna rizničarka Josipa Vukoja, koja je bila tajnica kapitula.

Na službe u bratstvu izabrani su:
Renata Čuvalo – ministra
Sando Mišetić- doministar
Ljubica Zadro – tajnica
Anica Čuvalo – rizničarka
Ana Vučić – učiteljica formacij
e.

Obnova bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Vitini započela je prije dvije godine kada je zainteresirane kandidate okupio župnik fra Željko Grubišić i pripremao ih za primanje u Red, koje je održano u lipnju 2014. Nakon toga, zajedničkim proučavanjem Pravila i Generalnih konstitucija Franjevačkog svjetovnog reda, kandidate je za zavjetovanje pripremala područna učiteljica formacije Mila Čuljak.

Slavlje trajnih zavjeta održalo se na blagdan svetoga Franje, 4. listopada 2015. te su se time stekli uvjeti za održavanje izbornog kapitula. Izborom vijeća završeno je kanonsko oblikovanje bratstva OFS-a u Vitini.

Cijelom bratstvu i izabranim vijećnicima još jednom upućujemo čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova, mira i ustrajnosti na franjevačkom putu kojim su krenuli.

Josipa Vukoja, područna rizničarka

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska