Datum: 10. veljače 2020.

Podjeli s prijateljima

Izborom vijeća završena kanonska obnova bratstva OFS-a u Ružićima

U subotu, 8. veljače 2020., održano je slavlje izbornog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda u župi Ružići. Izbornim kapitulom predsjedala je područna ministra Mirela Barbarić uz prisustvo područnog duhovnog asistenta fra Dane Karačića te područnih vijećnica Marijane Barbarić, Ruže Vidić i Josipe Vukoja. Izbori su se održali prema Obredniku OFS-a, a na kapitulu je sudjelovalo 8 od 10 braće i sestara s pravom glasa.

Na službe u bratstvu izabrani su:
Mate Iličić – ministar
Lucija Pejić – doministra
Mihaela Iličić – tajnica
Mirko Bandić – rizničar
Vlado Pejić – učitelj formacije
Anica Ćutuk – povjerenik za Framu.

Obnovu bratstva u Ružićima započeo je župnik fra Tomislav Jelić, u suradnji s područnim vijećem, krajem 2016. godine. Fra Tomislav je kandidate pripremao za primanje u Red a nakon toga, za zavjete ih je, uz fra Tomislava, pripremala područna učiteljica formacije Ruža Vidić.


Slavlje trajnih zavjeta održalo se 26. siječnja 2020. te su se time stekli uvjeti za održavanje izbornog kapitula, a izborom vijeća završeno je kanonsko oblikovanje bratstva OFS-a u Ružićima. Bratstvo u Ružićima je 17. kanonski oblikovano bratstvo OFS-a u Hercegovini.

Cijelom bratstvu i izabranim vijećnicima još jednom upućujemo čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova, mira i ustrajnosti na franjevačkom putu kojim su krenuli.

Josipa Vukoja, područna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska