Datum: 6. srpnja 2018.

Podjeli s prijateljima

Izborom vijeća završeno kanonsko oblikovanje bratstva OFS-a u Veljacima

U četvrtak, 5. srpnja 2018., održano je slavlje izbornog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda u župi Veljaci. Izbornim kapitulom predsjedala je područna ministra Mirela Barbarić, a područni duhovni asistent fra Antonio Šakota zbog nemogućnosti sudjelovanja na kapitulu delegirao je fra Stipana Klarića, župnika u Veljacima. Izborima su također nazočili područna učiteljica formacije Ruža Vidić i područni rizničar Jure Čilić.

Samom činu izbora predhodilo je slavlje svete mise za sve pokojne trećare i na nakanu da Duh Sveti providi da se izabere vijeće koje će svojim služenjem biti na raspolaganju bratstvu. Izbori su se održali prema Obredniku OFS-a, a na kapitulu je sudjelovalo 13 sestara s pravom glasa.

Na službe u bratstvu izabrani su:
Ivana Bebek – ministra
Ivanka Lauc – doministra
Radojka Bebek – tajnica
Angelina Kraljević – rizničarka
Katica Matić – učiteljica formacije
Vesna Puljić – povjerenik za Framu.

Obnova bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Veljacima započela je prije dvije godine kada je zainteresirane kandidate okupio tadašnji župnik fra Ljubo Kurtović i pripremao ih za primanje u Red, koje je održano u prosincu 2016. Nakon toga, zajedničkim proučavanjem Pravila i Generalnih konstitucija Franjevačkog svjetovnog reda, kandidate su za zavjetovanje pripremali područna učiteljica formacije Ruža Vidić i svećenici koji su djelovali u župi.

Slavlje trajnih zavjeta održalo se 3. lipnja 2018., te su se time stekli uvjeti za održavanje izbornog kapitula, a izborom vijeća završeno je kanonsko oblikovanje bratstva OFS-a u Veljacima. Bratstvo u Veljacima je 15. kanonski oblikovano bratstvo OFS-a u Hercegovini, a u još dvije župe, Gradnići i Ružići, u tijeku je obnova bratstva.

Cijelom bratstvu i izabranim vijećnicima još jednom upućujemo čestitke i želimo im obilje Božjeg blagoslova, mira i ustrajnosti na franjevačkom putu kojim su krenuli.

Jure Čilić, područni rizničar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska