Datum: 6. listopada 2016.

Podjeli s prijateljima

Izišao 20. broj lista Franjinim stopama

Na radost članova Franjevačkoga svjetovnog reda i štovatelja svetoga Franje, izišao je još jedan broj lista Franjinim stopama. Ovaj broj je 20., jubilarni, pa su pristigle i čestitke i osvrti na prethodne brojeve.

Naslovnicu krasi Sveti Franjo, rad akademskog kipara Ilije Kegelja, čiji je životni i umjetnički put povezan nitima kršćanskog vjerovanja.

U Uvodniku lista fra Dane Karačić ističe: »Kad bismo uvezali ovih dvadeset brojeva dobili bismo pozamašnu knjigu, punu vrlo kvalitetnog i korisnog duhovnog štiva, brojnih informacija, lijepih događaja i jednog pozitivnog duhovnog ozračja svojstvenog Franjinoj karizmi, svoj njegovoj braći i sestrama, a posebno svjetovnim franjevcima«.

Fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije se, unatoč brojnim obvezama, rado odazvao molbi Uredništva za razgovor povodom blagdana sv. Franje.

Fra Ante Marić piše o Franjinim pticama iz Alverne a fra Mladen Rozić o životu u obitelji naglašavajući kako je obitelj u Božjem planu spasenja.

Uz Godinu milosrđa u listu pročitajte naglaske propovijedi sa širokobriješke devetnice Velikoj Gospi.

List donosi opširnu reportažu o hodočašću širokobriješkog bratstva u Zagreb i Mariju Bistricu, o biciklističkom hodočašću od Međugorja do Padove u kojemu su sudjelovala i tri člana mjesnog bratstva Čitluk, a Božica Ivanković piše o hodočašću u Poljsku i svjetski susret mladih.

U rubrici Svjedočanstva predstavljamo područnu ministru Ankicu Zelenika, nacionalnu rizničarku Gordanu Đopa i časnu sestru Andrijanu Galić a rubrika Evanđelje u medijima predstavlja radijskog i televizijskog voditelja Dragana Soldu.

Vlado Glavina piše o karitativnoj sekciji OFS-a Široki Brijeg naglašavajući kako na svijetu nema milijun siromaha, nego samo jedan, a to je čovjek u potrebi do nas.

Novost je da od 20. broja rubriku Kronika čine događaji iz svih mjesnih bratstava u Hercegovini.

U 20. broju lista Franjinim stopama pronaći ćete i reportažu s područne duhovne obnovu u Čerinu, o svečanim zavjetima petorice fratara, prvim redovničkim zavjetima šest mladih časnih sestara, a tu su i stalne rubrike Liturgijski kutak, Čitamo Pravilo, Otvaramo Bibliju, Stopama pobijenih, Naše proslave, Prinove u našim obiteljima, Uzorni likovi naših trećarica, a naša Boška nas i u ovom broju nasmijava prepričavajući iznenadni posjet dva pratra i dva trećara.

Dvadeset je brojeva iza nas, a kako urednik reče »Priča o Bogu, dobroti, ljubavi… ide dalje«. Hvala svima koji čitaju naš list i preporučuju ga drugima. Hvala i onima koji pomažu u nastanku lista odvajajući svoje vrijeme kako bi zabilježili određene događaje ili svoje misli koje žele podijeliti s nama.

Josipa Vukoja

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska