Datum: 16. ožujka 2018.

Podjeli s prijateljima

Izišao novi, 26., broj lista Franjinim stopama

U prodaji je novi, 26., broj lista Franjinim stopama.

Franjinim stopama je list koji izdaje vijeće mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg, a glavni i odgovorni urednik je Gojko Jelić. U svakom broju nalazi se nekoliko zanimljivih i aktualnih tema vezanih za ovo liturgijsko razdoblje kao i mnoštvo informacija i vijesti vezanih za život mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini, kao i vijesti iz Hercegovačke franjevačke provincije.
Tako u novom broju možete pronaći niz članaka pod zajedničkim naslovom Kroz korizmu do Uskrsa, čiji nam sadržaj može pomoći u pripremi za radosnu proslavu našeg najvažnijeg blagdana, dana Isusova uskrsnuća.

Novi broj donosi i reportažu o obilježavanju 73. obljetnice ubojstva hercegovačkih franjevaca s izdvojenim dijelovima iz propovijedi s misa sa sve četiri večeri VII. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca.

U rubrici Život u obitelji, fra Mladen Rozić piše o nevoljama i kušnjama u obitelji i kako ih savladati.

U liturgijskom kutku čitamo o psalmima kao molitvi.

Fra Jure Barišić progovara o razlici između poziva i zvanja, a Vlado Glavina, koordinator karitativne sekcije OFS-a Široki Brijeg, predstavlja njezin rad naglašavajući kako nas je Bog stvorio, dao nam razum i ljubav da ga prepoznamo u potrebitima u našoj blizini.
Rubrika Svjedoci govore donosi svjedočanstva dviju svjetovnih franjevki, Ružice Martinović iz Čitluka i Lidije Šarac iz Čerina, te časne s. Anice Oršolić.

Članovi medijske sekcije OFS-a Široki Brijeg predstavili su rad sekcije i emisiju Riječ s izvora.

Naslovna slika novog broja kao i postaje križnog puta rad su umjetnika Srećka Kriste o kojem također možemo pročitati par riječi koje je on o sebi zabilježio. Razmatranja uz postaje križnog puta napisao je fra Ante Marić.

Fra Dane Karačić napisao tekst pod naslovom Naše tete – dobri duh naših obitelji, posvećen tetama koje su u Drugom svjetskom ratu ostale bez svojih voljenih momaka, koji su poginuli ili nestali, a one se nikada nisu udale te su svoj život posvetile pomažući ponajviše svoje nećake i nećakinje.

U novom broju još možete čitati o Područnoj duhovnoj obnovi, Nacionalnom seminaru trajne formacije, Područnom kapitulu i đakonskom ređenju, a naravno, tu su i naše stalne rubrike Otvaram Bibliju, Stopama pobijenih, Uzorni likovi naših trećarica, Naši pokojnici, kao i kronika iz života mjesnih bratstava OFS-a u Hercegovini.

Na kraju nas i u ovom broju čeka naša Boška koja nas svojim dosjetkama i komentarima uvijek iznova nasmije, ali i navede na razmišljanje o određenoj temi.

Nadamo se da će članovi Franjevačkoga svjetovnog reda te svi štovatelji svetoga Franje, koji ovaj list rado čitaju, i u ovom broju pronaći nešto za sebe što će im pomoći za vlastitu izgradnju.

Neka je svima blagoslovljen i plodonosan korizmeni hod te sretan Uskrs.

Uredništvo lista Franjinim stopama

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska