Datum: 6. kolovoza 2018.

Podjeli s prijateljima

Izišao novi broj lista Franjinim stopama

Na početku devetodnevne molitvene priprave za proslavu Uznesenja Blažene Djevice Marije, članove Franjevačkoga svjetovnog reda i štovatelje svetoga Franje razveselit će i novi broj lista Franjinim stopama u kojem između ostaloga možete pronaći tekstove i meditacije posvećene Marijinu Uznesenju.

O Mariji koja je uznesena na nebo pišu fra Ante Marić, Marija Zelenika i č. s. Mirjam Spajić, a uz blagdan naše Zaštitnice u listu predstavljamo Gospino vrilo na Orovniku – najstarije marijansko svetište u Hercegovini.

Fra Dane Karačić piše o izvođenju predstave „Fra Didak Buntić – sebet nas i naše dice“ u Zagrebu, u sklopu Festivala kršćanskog kazališta.

Kao i obično, na stranicama našega lista nalaze se i vijesti o oblačenju, zavjetovanju, ređenju, proslavi mladih misa i svećeničkih jubileja fratara naše provincije, a mladomisnik fra Antonio Musa, koji je dugogodišnji suradnik našega lista, piše crticu o svom putu do svećeništva i želji da njegovo svećeništvo bude cjelov Neba svijetu koji je potreban takve ljubavi.

U rubrici Život u obitelji fra Mladen Rozić naglašava kako je Bog stvorio muško i žensko da budu jedno, a doktorica Melanie Kvesić piše o majčinom mlijeku kojega naziva bijela krv.

Marija Soldo u Liturgijskom kutku piše o uporabi psalama u liturgiji, a u povodu 40. obljetnice odobrenja našega Pravila Marija Zelenika nam donosi pregled povijesti Pravila Franjevačkog svjetovnog reda.

U proteklom razdoblju u bratstvima Mostar, Čerin i Tomislavgrad održano je slavlje Izbornog kapitula a izborom vijeća kanonski je osnovano još jedno bratstvo OFS-a u Hercegovini – bratstvo Veljaci. Članove ovih vijeća predstavili smo na stranicama našega lista.

U rubrici Svjedoci govore, o svom životu progovorile su č. s. Lucijana Kraljević te članica OFS-a Čitluk, s. Jasna Dankić, a o Evanđelju u medijima piše nam fra Ivan Matić.

Svakako, vrijedi istaknuti i reportažu o VI. Saboru Frame Hercegovine održanom u lipnju u Tomislavgradu.

U 27. broju lista Franjinim stopama nalaze se, naravno, i naše stalne rubrike Otvaramo Bibliju, Stopama pobijenih, Čitamo Pravilo, Hodočašća, Prinove u našim obiteljima, Naši članovi pred oltarom, Naši pokojni, Uzorni likovi naših trećarica i Kronika iz života mjesnih bratstava.

Posljednje stranice lista ispisala je naša Boška, a ovaj put pisala je o „svickon nogometu“, „rvackin kockicama“ i Daliću.

Osim članova Franjevačkoga svjetovnog reda koji uređuju i izdaju ovaj list, vjerujemo kako će svatko tko voli duhovno štivo pronaći nešto za sebe. List Franjinim stopama možete nabaviti kod članova Franjevačkog svjetovnog reda u svojoj župi te svaku večer tijekom Devetnice ispred crkve na Širokom Brijegu.

Uredništvo lista

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska