Datum: 12. srpnja 2021.

Podjeli s prijateljima

Izlet bratstva OFS-a Čerin

U utorak 06. srpnja OFS Čerin je zajedno sa duhovnim asistentom fra Hrvojem Miletićem krenulo na izlet u Bosnu. Krenuli smo u obilazak Guče Gore, gdje nas je dočekao prof. fra Velimir Valjan, koji nam je objasnio povijest samostana koji je četiri puta bio uništen i poveo nas u obilazak muzeja gdje nam je održao predavanje.
Tu su u crkvi sv. Franje fra Hrvoje i fra Velimir služili sv. Misu za nova svećenička zvanja, ali i za nas i naše potrebe. Zatim smo otišli u nadbiskupsko sjemenište Petar Barbaric – Travnik, gdje smo u crkvi sv. Alojzija Gonzage molili na grobu sluge Božijeg Petra Barbarića i upoznali se sa svim pojedinostima iz života ovog mladića na glasu svetosti, kojeg se ovdje jako časti. Potom smo krenuli na ručak u etno selo Čardaš, a onda okrjepljeni nastavili put Nove Bile.
Došli smo u župu Svetoga Duha, gdje nam je fra Slavko Petrušić opisao događaje iz proteklog rata, kada je crkva bila prenamijenjena u bolnicu. Nakon razgledavanja spomen sobe ganuti, puni suosjećanja i ponosa na našu hrabru braću u Bosni krenuli smo u Bugojno.
U crkvi sv. Ante u Bugojnu ukratko o župi nas je upoznao fra Hrvoje Radić. Na povratku u Bugojnu ugostila nas je obitelj Dugandžić, inače obitelj naše sestre Lidije, gdje se uz okrepu, druženje također i zapjevalo. Fra Hrvoje se potrudio da vidimo i upoznamo što više o znamenitosti i ljepoti Bosne, tako da smo kući krenuli ispunjeni i radosni.
Zahvaljujemo svim župama i nadbiskupskom sjemeništu jer su nas dočekali toplo, velikog srca, ali i sa pićem jer su mislili na sve naše potrebe. Fra Hrvoje se molitvom zahvalio sv. Franji i kraljici Mira na primljenom blagoslovu.

Anđelina Beljo, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska