Datum: 5. lipnja 2024.

Podjeli s prijateljima

Izlet bratstva OFS Čerin u Tomislavgrad

U ponedjeljak 3.6.2024. bratstvo Čerin je zajedno s duhovnim asistentom fra Tomislavom Sabljom krenulo na jednodnevni izlet u Tomislavgrad.
Prvo smo došli u Karmel sv. Ilije, koji je dijacezanska župa u kojoj djeluju bosonogi karmelićani. Dočekao nas je otac Janko Kuharić, a u obilazak vodio otac Branko Zebić, koji nam je pokazao knjižnicu, sobu sa narodnim nošnjama, suvenirnicu, kapele koje je uredio Ilija Skočibušić, čime se ponose. U Karmelu se obavljaju duhovne obnove. Ovdje nam je bilo lijepo i ugodno.
U Tomislavgradskoj crkvi sv. Misu je predvodio fra Tomislav u zajedništvu sa fra Hrvojem Miletićem, potom nam je zaposlenik muzeja Vinko Šarac pokazao znamenitosti bazilike istaknuvši originalnu sliku Vlahe Bukovca – Isus, prijatelj malenih, a vidjeli smo i suvremenu knjižnicu, muzej, arheološki materijal, sakralnu zbirku i sobu sa predmetima koje su darovali misionari.
Ručali smo u hotelu Tomislav, a potom se sastali sa bratstvom Tomislavgrada koje nas je srdačno dočekalo sa kavom i kolačima, zajedno smo pogledali film o Asizu. Putem je fra Tomislav zazvao Božji blagoslov za siguran put i zahvalu. Molili smo krunicu i zapjevali. Ovo je bilo jedno iznimno lijepo druženje.

Anđelina Beljo, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska