Datum: 23. lipnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Izlet članova OFS-a Mostar u Masnu Luku

U nedjelju, 21. lipnja 2015. članovi bratstva OFS- a iz Mostara posjetili su kapelaniju sv. Ilije proroka Masna Luka. Oko 50-ak članova bratstva i njhovih obitelji krenuli su u jutarnim satima ispred Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Prva postaja bila je čuveno Divojačko groblje u blizini Masne Luke, gdje smo slavili sv. Misu, koju je predvodio fra Ante Marić iz samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru. Fra Ante se u svojoj propovijedi dotaknuo naših ljudskih slabosti ukoliko nam naiđu neke životne oluje, i postavio pitanje da li se tada ponašamo kao Isusovi učenici u Markovu Evanđelju, koji su prilikom oluje bili malovjerni.

Nakon misnog slavlja uputili smo se prema Masnoj Luci, gdje je bilo organizirano druženje svih sudionika izleta. Nakon različitih igara (bacanje kamena s ramena, potezanja konopa…) uslijedio je zajednički ručak i uživanje u prirodnim ljepotama Masne Luke. U poslijepodnevnim satima svi izletnici su u manjim grupama imali Lectio Divina, razmatrajući nad misnim čitanjima i ulomcima iz Evanđelja. Bila je to zajednička duhovna hrana u predivnom prirodnom ambijentu.

Nakon toga smo se svi ponovno uputili prema crkvi sv. Ilije proroka gdje nas je ugostio tamošnji kapelan fra Petar Krasić. U ugodnom druženju, fra Petar je svim zainteresiranima predstavio crkveni interijer i likovnu galeriju u Masnoj Luci, te naglasio važnu ulogu članova OFS-a u današnjoj Crkvi koja se nalazi pred brojnim izazovima.

Povratak u Mostar obilježili su razgovori o dojmovima te zahvali Bogu za ovaj predivan dan, u radosti i zabavi, molitvi i predivnim prirodnim ljepotama.

Mir i dobro!

Anđelka Oreč, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska