Datum: 6. studenoga 2017.

Podjeli s prijateljima

Izlet simpatizera i novaka OFS-a Mostar

U subotu, 4. studenog 2017. simpatizeri i novaci mostarskog bratstva OFS-a su sa duhovnim asistentom fra Božom Milićem, ministrom Matom Penavićem i učiteljicom formacije Marijom Šaravanja, posjetili najveću i najpoznatiju bosanskohercegovačku spilju Vjetrenica.

Njezine su posebnosti prostrani hodnici s brojnim nakupinama siga, stalaktita i stalagmita. U jednoj od dvorana u spilji imali smo priliku vidjeti čovječju ribicu.

Nakon obilaska spilje okrijepili smo se u restoranu Zavala, gdje su nam pripremili bogat ručak.

Poslije ručka obišli smo manastir Zavala koji je središte duhovnog života pravoslavaca u Hercegovini i u kojemu se zamonasio Vasilije Ostroski, crnogorski i pravoslavni svetac.

Potom smo u Ravnom posjetili i upoznali Božu Bukvića koji je svojim vrijednim rukama, strpljivošću i ljubavlju u kamenu i prirodi napravio privlačno mjesto za izlet, gdje promovira seoski turizam. Tu smo upoznali i njegovog vjernog prijatelja Lea – magarca za kojeg se brine već 4 godine.

Božo nas je počastio domaćim sokom, kojeg je sam napravio i zabavio nas svojim planovima o nastavku uređenja ovog predivnog prostora i nasmijao nas svojom čežnjom za ženom.

Noć se već spustila i morali smo polako krenuti kući.

Nismo mogli proci pored općine i ne vidjeti predivan spomenink hrvatskome matematičaru, astronomu, geodeti, filozofu, isusovcu Ruđeru Boškoviću.

Nevena Herceg, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska