Datum: 25. lipnja 2012.

Podjeli s prijateljima

Izlet trećara iz Posušja u Tribistovo

U Posušju ispred crkve oko 11:15h okupilo se 30-ak trećara iz Posušje. Zajedno sa našim duhovnim asistentom, vozilima smo se uputili prema Tribistovu.

Upriličili smo jedan izletničko – duhovni dan. Nakon što smo dan prije proslavili Presveto Srce Isusovo,danas smo misom u crkvi Sv.Leopolda Mandića u Tribistovu proslavili Bezgriješno Srce Marijino. Misno slavlje je predvodio Fra Marko Dragičević, a članovi Trećeg reda su čitanjima i pjesmom aktivno i pobožno sudjelovali u misnom slavlju.

Fra Marko se u uvodu u misno slavlje kratko osvrnuo na jedan događaj iz života Sv.Leopolda Mandića kao dječaka, događaj koji je ponukao Sv.Leopolda da kaže da će biti dobar prema grešnima. Kako se zarekao sa 8 godina tako je i proveo u život. Kada su ga subraća kritizirala da je preblag u odnosu sa ljudima,odgovorio je što ću kada mi je On ( Isus Krist) dao primjer.U homiliji se osvrnuo na život Marijin i Srce Marijino koje je bilo otvoreno za svakoga tko bi se njoj utjecao.

Nakon mise, proveli smo ugodan dan u druženju, prepričavanju događaja od ranije, sjećanje na vrijeme kada se živjelo u Tribistovu. Jedni su se zabavljali bućanjem, drugi pjesmom i gangom, a najmarljiviji su se brinuli da trpeza ne bude siromašna. Djeca su uglavnom tražila Fra Marka i s njim igrala lopte.Svima nam je ovaj dan donio i duhovnu i tjelesnu okrepu.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska