Datum: 21. lipnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Izlet u Orebić i na Badiju OFS-a Mostar

Izlet, susret, molitveni susret, zajedništvo, bratstvo, brat Sunce, sestra more…

Članovi bratstva OFS-a Mostar s duhovnim asistentom fra Božom Milićem krenuli u subotu, 17 .6. 2017., u 6 sati ujutro ka Orebiću. Put smo započeli molitvom Anđeo Gospodnji, zatim Časoslov i franjevačka krunica. Nastavili smo vožnju uz druženje i razgovor. Popili smo kavu u Stocu i nastavljamo prema Orebiću. U Orebićkom samostanu nas je dočekao uz kavu i piće gvardijan samostana i naš bivši župnik fra Šimun Romić. Opisao nam je u kratkim crtama povijest samostana i Orebića.

Od orebićkog samostana idemo prema brodici koja nas prevozi do otočića Badije. U prekrasnom okruženju netaknute Božje prirode idemo na pripremljeni nam ručak u restoran. Poslije tjelesne okrepe slijedi opet duhovna, prvo nam je fra Jozo Zovko opisao povijest samostana i crkve na Badiji. Poslije toga imamo svetu misu koju predslavi naš duhovni asistent i župnik fra Bože Milić. Nakon mise imamo slobodno vrijeme koji koristimo za kupanje, druženje, šetnju… U 17.30 opet se penjemo na brodicu i krećemo nazad u Mostar, uz molitvu pjesmu i razgovor…

Ovakvo se nešto ne može opisat, ovakvo se nešto može samo doživjet i onda čuvati i prebirati u srcu. Mjera dobra nabijena i natresena. Puno je toga stalo u samo jedan dan.

Gospodine Bože, nauči nas skupa moliti, skupa raditi, skupa jesti i piti, družiti se, biti skupa, biti jedno. Biti tu jedni za druge i jedni s drugima. Nauči nas prihvati jedni druge takvi kakvi jesmo. Nauči nas živjeti u zajedništvu, ljubavi i miru, sreći, nauči nas živjeti jedni s drugima da bismo mogli živjeti u zajedništvu s Tobom!

Jurica Laco, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska