Jednodnevna duhovna obnova OFS Međugorje u Tomislavgradu
Datum: 19. srpnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Jednodnevna duhovna obnova OFS Međugorje u Tomislavgradu

U utorak, 12. srpnja 2023. u jutarnjim satima u pratnji našeg duhovnog asistenta, fra Zvonimira Pavičić nas 20-tak trećara OFS Međugorje krenulo je na jednodnevnu duhovnu obnovu u Tomislavgrad. U autobusu se molilo, smijalo, pričalo, pomalo i pjevalo. Po dolasku prvo smo obišli grobove svećenika fra Ante Kutleše i fra Ante Petkovića koji su djelovali u našoj župi. Tu smo se pomolili i zapalili svijeće. Zatim  je uslijedio obilazak samostana i muzeja. Sve nas je oduševilo djelo Bukovčeve slike “Isus prijatelj malenih” koja se nalazi u crkvi, otišli smo i do muzeja. U muzeju vidjeli smo razne stvari, od sakramentalnih, do narodnih nošnji i običaja, preko Afrike sve do praslona. Uistinu imali smo šta vidjeti.
Potom smo imali zajedničko euharistijsko slavlje, koje je naravno predslavio naš fra Zvonimir. U hotelu Tomislavgrad čekao nas je ručak , a poslije smo se uputili sa sestrama i braćom iz Tomislavgrada na zajedničko druženje.
Na vrelu Ostrožac , bratstvo Tomislavgrad pripremilo nam je doček iznenađenja uz hladnu lubenicu, druženje i smijeh. Najbolji dio bilo je “bućanje”. Tu smo se lijepo zabavili i opustili te nije bilo razlike između nas bratstava. U nama svima se probudio natjecateljski duh. Bogu hvala na braći i sestrama, na zajedničkom druženju.
Pomalo  umorni, ali ispunjeni i zadovoljni u kasnim poslijepodnevnim satima vratili smo se svojim kucama.

Vesna Ostojić, OFS Međugorje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska