Datum: 11. travnja 2016.

Podjeli s prijateljima

Kočerinjani hodočastili u Boku kotorsku

Vijeće franjevačkog svjetovnog reda Kočerin svake godine u proljeće organizira hodočašće za članove bratstva. Još prošle godine prilikom posjeta Trebinju, počela se spominjati želja i mogućnost za hodočašće u Zaljev hrvatskih svetaca. Duhovni asistent bratstva i župnik fra Mario Knezović organizirao je župno hodočašće pa je tako u subotu, 9. travnja 2016., 156 župljana župe Kočerin hodočastilo u Zaljev hrvatskih svetaca – Boku kotorsku. Među njima bilo je i 40 članova Franjevačkog svjetovnog reda Kočerin.

Tri autobusa hodočasnika svoj duhovni program započeli su u kotorskoj katedrali Svetoga Tripuna, gdje je hodočasnike pozdravio kotorski biskup Ilija Janić. Misno slavlje bilo je u crkvi blažene Ozane kotorske. Misu je predvodio kočerinski župnik fra Mario Knezović, a propovijedao je biskup Ilija Janjić. Nakon mise hodočasnici su posjetili franjevačku crkvu svete Klare.

Uz Kotor hodočasnici su bili u crkvi Svetog Eustahija u Dobroti, Svetoga Jeronima u Herceg Novom i Svetoga Nikole u Perastu. Osobito je bilo dojmljivo vidjeti otočiće Gospe od Škrtpjela i Svetoga Đorđa te slušati o njihovom vjerskom i kulturnom značaju za ovaj kraj.

U Godini milosrđa vjernici su se posebno molili u crkvi Svetoga Leopolda Bogdana Mandića u čijoj blizini je svetac rođen.

Hodočasnici su se svojim kućama vratili prepuni dojmova i, iako pomalo umorni od višesatne vožnje, u povratku uz molitvu zahvale Bogu za prekrasan dan u autobusima nije nedostajalo radosti, smijeha i pjesme.

Josipa Vukoja, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska