Datum: 30. ožujka 2021.

Podjeli s prijateljima

Korizmena duhovna obnova u OFS Čerin

U srijedu, 17. ožujka 2021. godine, bratstvo Čerin zajedno sa duhovnim asistentom fra Hrvojem Miletićem započelo je svoju korizmenu duhovnu obnovu. U popodnevnim satima krenuli smo na Brdo ukazanja u Međugorje.
Unatoč hladnoj hercegovačkoj buri osjećali smo toplinu oko srca što možemo zajedno odnijeti majci Mariji sve naše molitve i zahvale. Dok smo se penjali od postaje do postaje molili smo zajedničku krunicu, i još jače osjećali da smo povezani kao bratstvo. Kada smo stigli do Gospina kipa već je bio mrak, zapjevali smo “Došli smo ti Majko draga”. Zatim smo se opet zajedno pomolili, a potom je svak od nas ostao u svojoj molitvi. Osjećaj mira, ljubavi, ta tišina nikoga ne ostavlja bez emocija.
Radosna srca sišli smo sa Brda ukazanja i tako ispunjeni, veseli krenuli svojim kućama. Sledeći dan četvrtak, 18. ožujak imali smo sv. ispovijed, molitvu krunice i večernju svetu misu u 18. sati, zadržali smo se u molitvi, pjevanju korizmenih napjeva koje je predvodio naš pučki zbor sv. Stjepan. Nakon toga smo ostali u klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu do pola noći.
Neka nam Gospodin da svoj sveti blagoslov da u svemu budemo strpljivi, ponizni i dobro raspoloženi u služenju braći i sestrama. 

Silvana Šantić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska