Datum: 24. ožujka 2021.

Podjeli s prijateljima

Korizmena duhovna obnova u OFS Široki Brijeg

Hvaljen Isus i Marija!

U subotu, 20. ožujka 2021.godine, održana je korizmena duhovna obnova za članove našeg mjesnog bratstva Široki Brijeg.
Susret je započeo u 16h pozdravom mjesne ministre Jasne, a nakon toga uslijedio je nagovor duhovnog asistenta Frame, fra Augustina Čordaša.

Naime zbog zdravstvenih razloga naš duhovnik fra Dane bio je odsutan, ali u duhu zajedno s nama. Fra Augustin je kao temu ili geslo nagovora uzeo riječi: “EVO ME!”, po uzoru na praoca naše vjere Abrahama, kad ga je ono Bog stavio na kušnju, zbog svog sina jedinca Izaka.

Abrahamova vjera i danas oduševljava. Iako je osjećao veliki otpor i borbu u duši, ostao je vjeran i predan do kraja te ga je Bog obilato nagradio i blagoslovio.

Drugi primjer je onaj naše majke Blažene Djevice Marije. Njezin “DA” Bogu svima nama je na poticaj, da se ne bojimo koračati naprijed, pa čak i kad ne znamo kako će sve završiti, vjerovati Mu da će sve izvesti na dobro.

Blagoslov u naš život dolazi po predanju, povjerenju, muci, znoju, umiranju sebi. Ako je nešto trnovito, onda je i vrijedno. Meni osobno su odjeknule u srcu ove riječi. Poruka svima nama bila bi ta, da smo mi tu s razlogom i s našim “Evo me” dolazi odgovornost, ali i neizreciva radost. Duh Sveti se nastanjuje u nama upravo po služenju u poniznosti i jednostavnosti.

Biti trećar veliki je Božji dar i Božja ljubav prema svima nama. Nakon nagovora i nadahnute molitve uslijedila je sv. ispovijed, molitva krunice te vrhunac duhovne obnove – sv. Euharistija. Pjevanje je animirao Vinko Kovačić, čitali su naši vijećnici Suza i Stipe, a sv. misu predslavio je fra Augustin, koji uvijek rado prihvaća poziv našeg bratstva i podmeće leđa kad je potrebno. Hvala mu na tome!

Nakon završetka uputili smo se duhovno okrijepljeni svojim domovima.

Mir i dobro!

Dragana Lasić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska