Datum: 9. prosinca 2013.

Podjeli s prijateljima

Mjesno bratstvo Kočerin: Obred zavjetovanja

U nedjelju, 1. prosinca, na prvu nedjelju Došašća, tri članice Franjevačkoga svjetovnog reda Kočerin dale su svoje zavjete. Helena Martinović dala je prve zavjete, a Irena Mikulić i Katarina Udovičić obnovile su zavjete na godinu dana. Zavjete je primila ministra Josipa Vukoja, a u ime Crkve potvrdio duhovni asistent bratstva fra Mario Knezović.
U travnju ove godine 22 sestre dale su trajne zavjete a početkom svibnja izabrano je vijeće i time je završeno kanonsko oblikovanje OFS-a Kočerin.
Katarina i Irena su nekoliko godina bile članice mjesnog bratstva Mostar a želeći svoj franjevački poziv nastaviti živjeti u bratstvu OFS-a u svojoj župi, u studenom su se prebacile u bratstvo Kočerin. Iz opravdanih razloga Helena Martinović nije u travnju dala zavjete sa ostalim sestrama, a Katarini i Ireni je prošla godina dana od kada su dale privremene zavjete te je ovaj obred održan naknadno za njih tri, kako bi im omogućili zavjetovanje evanđeoskog života u bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda.
Novozavjetovanim sestrama još jednom čestitke uz želju da ih na njihovom putu prati Božji blagoslov po zagovoru svetoga Franje i svete Klare.

Josipa Vukoja, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska