Datum: 28. ožujka 2012.

Podjeli s prijateljima

Mostar: bratstva FSR-a i Frame (i ove godine) zajedno na Hum

“Franjevački svjetovni red, snagom svoga vlastitoga poziva, mora biti spreman posredovati svoje iskustvo evanđeoskoga života mladima koji osjećaju da ih privlači sv. Franjo Asiški te tražiti sredstva kako da im ga se primjereno predstavi” (GK FSR-a 96,1).

Svjesni važnosti da dva bratstva zajednički dijele trenutke radosti, susretanja i molitve, a s lijepim sjećanjem na prošlogodišnje iskustvo, članovi FSR-a i Frame su se u subotu 24. ožujka uputili na Hum. Potaknuti lijepim vremenom i bratom Suncem koji nas je dočekao, sastali smo se u 14 sati u podnožju Huma. Bratskom druženju odazvalo se oko 30-ero braće i sestara. Uputivši se prema postajama započeli smo svoju pobožnost puta križa. Predvodio ga je Fra Stipan, duhovni asistent Frame, a pridružio nam se i đakon fra Dado. Križni put započeo je odlukom, a na svakoj postaji netko od braće pročitao bi prigodan tekst iz Biblije, a zatim bi se pomolili riječima našeg oca sv. Franje. Između postaja molili smo po jedan desetak krunice. Laganim korakom, a u mislima se prisjećajući Isusove muke stigli smo na našu Golgotu. Nakon što smo se pomolili i pored posljednje, četrnaeste postaje, u tišini smo se uputili do križa. Svatko sa svojim osobnim molitva. U podnožju velikog križa zahvalili smo se Bogu i primili blagoslov. Na kraju smo se malo odmorili, uz prekrasan pogled na naš grad, i zaputili se natrag.

Premda pomalo tijelom umorni, vratili smo se duhom ispunjeni. Prepuni hrabrosti za život u vjeri koji nam daje pobožnost križnog puta. Zajedništvo je već dalo ploda, jer su se rodile ideje za neka buduća bratska druženja. Nadamo se samo da će ovaj susret sa braćom i sestrama Framašima postati tradicija.

Gordana Đopa, FSR Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska