Datum: 14. travnja 2011.

Podjeli s prijateljima

Mostar: bratstva FSR-a i Frame zajedno na Hum

Jedan od projekata s mjesečne skupštine našeg mjesnog bratstva od 15. ožujka ove godine bio je i taj da FSR-ovci idu s Framom na Hum u ovoj korizmi zajedno časteći našeg Krista. Taj projekt je ostvaren dana 9. travnja u 15 sati.

Sastali smo se s mlađom braćom framašima na dnu brda Huma, odakle smo se polako uputili prema postajama. Braća i sestre su se odazvali u prilično velikom broju. Ukupno nas je bilo 50. Lagano smo krenuli i započeli neuobičajenim križnim putem u kojem smo ujedno izmolili i cijeli ružarij. Fra Stipan, duhovni asistent Frame, započeo je odlukom, a zatim na svakoj postaji netko od braće pročitao bi prigodan tekst iz Biblije, a nakon toga pomolili bi se riječima našeg oca sv. Franje. Između postaja izmolili bi jedan desetak krunice. Hodajući lagano i razmišljajući o Isusovoj muci stigli smo i na vrh brda Huma do velikog križa. Tu smo završili križni put sa zahvalom i završnom molitvom. Zatim smo se nakratko odmorili, uslikali s pogledom na naš Mostar i zaputili se natrag.

Cijeli taj hod približio nas je Isusovu hodu na križnom putu do Golgote. Budući da je sunce bilo jako, a put pomalo dug, shvatili smo kako je Isusu bilo preteško uspinjati se po vrućini uz tolike rane, udarce i križ koji je bio jako težak. U tom duhu ispunjeni, vratili smo se iako pomalo umorni, ali zadovoljni svojim kućama. U nadi da će biti još suradnje s našom mlađom braćom i sestrama iz Frame.

Dragana Raič, FSR Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska