Datum: 14. svibnja 2012.

Podjeli s prijateljima

Nacionalne skupštine FSR-a i Frame BiH

U Rami, u franjevačkoj Kući mira na Šćitu, 12. i 13. svibnja 2012. paralelno je održan redoviti godišnji kapitul Franjevačkog svjetovnog reda i skupština Franjevačke mladeži – Frame Bosne i Hercegovine. Na kapitulu i skupštini sudjelovala su nacionalna i područna vijeća FSR-a i Frame te delegati područnih bratstava. Kapitulom FSR-a presjedala je nacionalna ministra s. Nives Kanevčev, a skupštinom Frame nacionalna predsjednica Josipa Vukoja. Pojedini dijelovi programa bili su zajednički za FSR i Framu.

Tijekom ova dva dana iznesena su izvješća nacionalne ministre i područnih ministara FSR-a, kao i izvješća nacionalne predsjednice i područnih predsjednika Frame, te su raspravljeni planovi ovih vijeća za naredno razdoblje. Frama je usvojila i nacrt Pravilnika o Framafestu, te je skupština zadužila nacionalno vijeće da taj Pravilnik doradi. Određeni su delegati nacionalnih bratstava FSR-a i Frame koji će sudjelovati na 1. europskom kongresu FSR-a i Frame, koji će se održati u Francuskoj, u Lisieuxu od 9. do 15. srpnja 2012. te delegati koji će sudjelovati na proslavi 20 godina Frame u Hrvatskoj, koja će se održati na Trsatu, 2. lipnja 2012.

Kapitul i skupština završeni su svetom misom koju je predvodio nacionalni duhovni asistent FSR-a fra Mato Topić u koncelebraciji nacionalnog duhovnog asistenta Frame, fra Josipa Vlašića.

Josipa Vukoja

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska