Nacionalni kapitul OFS-a i Frame u BiH 22.04.-24.04.2016.
Datum: 26. travnja 2016.

Podjeli s prijateljima

Nacionalni kapitul OFS-a i Frame u BiH 22.04.-24.04.2016.

Od 22. do 24. travnja 2016. godine u Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure u Visokom održan je Nacionalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) i Franjevačke mladeži (Frame) u Bosni i Hercegovini. Na kapitulu su sudjelovali članovi nacionalnih vijeća OFS-a i Frame u BiH, članovi područnih vijeća, odabrani delegati, te duhovni asistenti za OFS, fra Danijel Rajić i za Framu, fra Slaven Brekalo.

Susret smo započeli zajedničkom svetom misom koju je predslavio fra Slaven Brekalo, nakon čega su nas kratko pozdravili nacionalna ministra OFS-a Matea Galić, nacionalna predsjednica Frame Anđelka Oreč, kao i nacionalni duhovni asistenti. Nakon svete mise Nacionalni kapitul OFS-a nastavljen je upoznavanjem sudionika kapitula. Večer smo završili klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu koje je vodio fra Slaven Brekalo.

U subotu smo program započeli jutarnjom molitvom Časoslova, nakon kojeg je uslijedio radni dio programa čitanjem godišnjih izvješća nacionalne ministre, područnih ministara, izvješćem međunarodne vijećnice, rizničarke i kratkim osvrtom nacionalnog duhovnog asistenta.

Nakon izvješća i kratke rasprave o izvješćima, fra Joso Oršolić je, ravnatelj „Kruha sv. Ante“,imao predavanje na temu „Božje je ime Milosrđe“.

U poslijepodnevnom programu sestra Matea Galić, nacionalna ministra, je predstavila dokument „Kako upravljati redom kao što je OFS na svim njegovim razinama?“ autora Benedetta Lina i Tibora Kausera, u kojem se predstavljaju i definiraju: narav i identitet Reda, ključni problemi, ciljevi i svrha upravljanja, mogući prijedlozi za rješavanje problema kao i Plan za predstojeće trogodišnje razdoblje. Nakon predavanja je uslijedio rad po grupama gdje su sudionici iznijeli svoje prijedloge, sugestije vezane na temu predavanja.

Dan smo završili večernjom svetom misom koju je predslavio fra Danijel Rajić. Nakon mise nastavili smo zajedničko bratsko druženje.

Nedjelja je bio dan za plenum skupštine i donošenje zaključaka, a kapitul i skupštinu završili smo zajedničkim misnim slavljem koju je predslavio fra Danijel Rajić.

Mirjana Ćavar, nacionalna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska