Datum: 29. siječnja 2019.

Podjeli s prijateljima

Najava: Predstavljanje knjige fra Dane Karačića “Trećari – dar Neba”

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg poziva vas na predstavljanje knjige “Trećari – dar Neba” čiji je autor jedan od najomiljenijih širokobrijeških franjevaca fra Dane Karačić.

U predstavljanju sudjeluju članovi Franjevačkog svjetovnog reda, Frame, Mirela Lovrić, Andrija Zeljko, č. s. Zorica Jurilj, Marija Čolak i autor fra Dane Karačić.

Voditeljica predstavljanja je Višnja Spajić.

Predstavljenje će se održati 31. siječnja 2019. (četvrtak) u Kinu Borak u s početkom u 19.30 sati.i

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara. U recenziji knjige Mirela Lovrić, prof. između ostalog piše:

“Autor detaljizira, čitatelju dočarava, perom drevnih kroničara bilježi život Hercegovine kroz vremena i živote pojedinih likova. Likovi nisu izmišljeni, oni su stvarni i u tome i jest vrijednost i veličina ove knjige. Ispisana je poviješću odigranom na ovom kamenjaru, u našim kućama, vrtlima, ovdje pored naših bunara i pojata. To su naše baba i prababe. To je hercegovačka žena, hercegovačka sudbina, povijest, hercegovački križ i ponos u jednom. Zato ova knjiga treba imati mjesto u našim obiteljima, da je pokažemo našoj djeci, da je čitamo mladima, da zahvalimo fratru što ju je napisao kako se povijest našeg zavičaja ne bi zaboravila.”

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska